Защо шиенето на ръка е по-добро от това на машина

 Защо шиенето на ръка е по-добро от това на машина

  Шиенето на ръка е това, което правим и с което се гордеем. Във всяко едно наше изделие са вложени труд, желание и любов, които рефлектират върху крайния продукт. Шиейки на ръка, ние ви уверяваме, че аксесоарът, който получавате в краят на деня е най-добрият, който може да се направи. 

- Когато се шие на машина (например във фабриките), често се допускат грешки. Не от хората, а именно от машините. Роботът не може да се сравни с човежкият труд, поради фактът, че е създаден от човек и има зададени функции, които просто изпълнява. Следователно не осъзнава грешките си и не може да вникне в детайлът и да ги поправи. При ръчната изработка внимателно се следи създаването на продуктa от началото до самият край. Всеки един детайл се наблюдава от човешко око и бива внимателно обработван. 

- Мит е, че при ръчната изработка не се допускат никакви грешки. Това е така, но за разлика от тези при машнинното шиене те са по-лесно поправими и не влияят върху качеството на крайния продукт. Шевната машина разчита на т. нар. машинен бод, който има контурна линия над себе си, която свързва конецът с резбата, за да не може да се движи. При повечето дрехи това е добре, но представете си какво може да се случи ако се изпусне нишката, или резбата се размести. В този случай дори най-малкото прекъсване, или раздърпване на шевът може да бъде фатално. Ако издърпате нишката, целият шев ще се разбрида. Това контрастира коренно с ръчният труд и с доживотната гаранция, която искаме да имат нашите кожени изделия. Нашият шев е много по-здрав и надежден. Дори да се прекъсне част от конецът, останалата ще остане непокътната, а вашият аксесоар невредим.

  Продуктите, които създаваме са направени с желание и ние добавяме парченце от себе си във всеки един от тях.

 

 

 

 

 

 

 

Качество и уникалност, съчетани с изкуство и прецизност,

прочети още

Днес ще поговорим за една изключително стара, но много интересна практика за обработка на кожи.

прочети още

Днес ще ви разкажем за една от най-здравите и красиви кожи, наречена Шел Кордован или Кордован. Това е една от малкото кожи, която има свое собствено име. То произлиза от името на града Кордоба в Испания, където тази кожа е била произведена за първи път през VII век.

прочети още

Ще ви разкажем защо е много по-добре да си купите изделие от естествена кожа и ще ви помогнем да се убедите, че няма да сгрешите в избора си.

прочети още

Един от въпросите, които 90% от клиентите си задават когато си купуват облекла, обувки, чанти или аксесоари от кожа, е дали наистина този продукт е от естествена кожа или не.

прочети още

Създаването на красивa и завършенa рамка не е проста задача.

прочети още

Логото е символ, който присъства на абсолютно всеки наш аксесоар.

прочети още

Впечатляващото при нас е завършеният вид на нашите изделия. Финишът се прави също ръчно и това определя цялостната визия на аксесоарите ни. Това е сложен процес, който често отнема продължително време и изисква прецизност и концентрация.

прочети още

За нас доживотната гаранция означава, че ние заставаме зад всяко едно изделие, което напуска нашата работилница.

прочети още

Вече можем да гравираме вашите инициали, име, дата, или кратки послания. Гравирането е перманентно и няма да избледнее или да се заличи с времето. Текстът ще бъде изчистен и четливо направен.

прочети още

Притежавайки този компактен и удобен монетник под ръка, вие може бързо да реагирате при наличие на по-малки заплащания.

прочети още